עצם הסירה או העצם הנביקולרית הינה עצם חשובה בשורש כף היד. שורש כף היד מורכב משמונה עצמות קטנות המסודרות בשתי שורות. עצם הסירה היא העצם התחתונה בצד האגודל. כאשר אנשים נופלים עם שורש כף היד פרוש, הם עלולים לשבור את עצמות האגודל. אחד הקשיים הוא באבחנה, שכן בצילומי רנטגן ראשוניים הכל נראה תקין.
לעתים, כאשר ישנו כאב באזור המכונה "תיבת ההרחה", גם אם הכל נראה תקין בצילומי הרנטגן שורש כף היד יקובע ויבוצעו צילומי רנטגן חוזרים, עד שיהיה ניתן לבצע אבחנה חד משמעית.
צילומי רנטגן חוזרים נעשים לרוב 10-14 ימים לאחר הפציעה. לרוב, השילוב של בדיקה וצילומי רנטגן יכול לקבוע בוודאות האם ישנו שבר. אם ישנו עדיין ספק, שורש כף היד יעבור צילום רנטגן נוסף שבועיים לאחר מכן, או שיבוצעו בדיקות נוספות כגון סריקת עצם, CT או MRI.
לעצם האגודל יש מוניטין של "עושה צרות". לעתים היא פשוט לא רוצה להרפא! דבר זה הינו בחלקו תוצאה של אספקת דם בלתי מספקת לחלק התחתון או הקרוב של העצם. זוהי הסיבה העיקרית לכך שיש לקבע את שורש כף היד גם כאשר האבחנה אינה וודאית. הטיפול צריך להתחיל מיד, וגם עיכוב של מספר שבועות יכול למנוע מהעצם להחלים.
ברוב המקרים מומלץ לפנות לניתוח, אם השבר עקור ממקומו (אם העצם אינה ישרה) או אם חלקה התחתון של העצם הוא קטן מאד. בניתוח משתמשים בבורג מיוחד שמוכנס במלואו לתוך העצם.
אם השבר אינו מטופל, הוא לא יחלים ודבר זה יוביל לדלקת פרקים. ישנם מקרים בהם העצם לא תתוקן, לאחר אבחנה מאוחרת מאד כששורש כף היד כבר מראה סימנים של דלקת פרקים.
כשזה קורה, ושורש כף היד כואב, מומלצים סוגי ניתוח אחרים, בהתאם לפציינט ולבעיה. המצגת הבאה מראה כמה טיפולים יוצאי דופן שמתוארים כניתוחי הצלה לשורש כף היד הכואב.